НАЈАВЕ РХМЗ СРБИЈЕ

Srbija
 Метеоролошка најава
 
УТОРАК, 16.04.2024. у 06:09 h

Током јутра на подручју источне и југоисточне Србије понегде слаба киша.

ДАНАС ПОСТЕПЕНА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА

Данас, 16. априла, ветровито, на крајњем северозападу Србије и осетно свежије, од средине дана уз повећање облачности местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Дуваће умерен и јак, на планинама и олујни југозападни ветар. Пре подне на северозападу земље, после подне у осталом делу Војводине, а увече и у централној Србији ветар ће бити у скретању на умерен и јак северозападни, а у зони фронта понегде ће достизати и ударе олујне јачине.

Дневна температура кретаће се од 21 °С на северозападу Војводине до 30 °С на истоку и југоистоку Србије, увече и ноћу у свим пределима у осетном паду.

У СРЕДУ ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ ЗА 15 ДО 20 °С У ОДНОСУ НА ПРЕТХОДНИ ПЕРИОД

У среду, 17. априла, облачно и осетно хладније, местимично са кишом и локалним пљусковима који ће на југу и југоистоку Србије бити праћени и грмљавином и локално већом количином падавина.
Увече на високим планинама југозападне и јужне Србије прелазак кише у снег.

ДО КРАЈА СЕДМИЦЕ СВЕЖЕ СА ЧЕСТИМ ПАДАВИНАМА

До краја седмице очекују се дневне температуре испод просека за ово доба године, у већини крајева од 12 до 16 °С, са честом појавом кише и локалних пљускова, док ће на високим планинама југозападне и јужне Србије повремено падати снег.

 
 Најава је за период
од: 06:09 16.04.2024.  до: 06:09 17.04.2024.
 РХМЗ Србије  16.04.2024 
 
 Тренутно нема актуелне хидролошке најаве.
 
Srpski Ћирилица   Srpski Latinica   English English
Директор РХМЗ