КЛИМАТСКЕ АНАЛИЗЕ И ПРОГНОЗЕ - ПРОДУКТИ:
Aнализа климатских елемената и њихових аномалија у односу на вишегодишње средње вредности за сваку појединачну недељу у току месеца, на подручју Србије. Ажурира се сваког уторка.

Документи за преузимање:

Недељни билтен  Недељни билтен


Aнализа климатских елемената и њихових одступања у односу на вишегодишње средње вредности, као и оцена нормалности средњих месечних температура и количине падавина претходног месеца преко перцентила (статистички критеријум у климатологији), на подручју Србије.
Aнализа климатских елемената и њихових одступања у односу на вишегодишње средње вредности, као и оцена нормалности средњих сезонских температура и количине падавина претходне сезоне преко перцентила (статистички критеријум у климатологији), на подручју Србије.

Aнализа климатских елемената и њихових одступања у односу на вишегодишње средње вредности, као и оцена нормалности средњих годишњих вредности температуре и количине падавина претходне године преко перцентила (статистички критеријум у климатологији), на подручју Србије.Климатске карактеристике Србије проширена верзија


Преглед екстремних климатских догађаја током године, са анализом екстремних одступања климатских елемената од вишегодишњих средњих вредности, на подручју Србије.  Документи за преузимање:

talas hladnoce-januar 2017  Снежни покривач у априлу 2017

talas hladnoce-januar 2017  Талас хладноће-јануар 2017

Екстремни климатски догађаји  Падавине-мај 2016

Екстремни климатски догађаји  Падавине-март 2016

Екстремни климатски догађаји  Падавине-мај 2014

Екстремни климатски догађаји  Екстремни климатски догађаји

Екстремни климатски догађаји  Хладни талас у Европи и Азији крајем зимског периода 2011/2012. године

Srpski Ћирилица   Srpski Latinica   English English
Директор РХМЗ